Meny
MENY

Her har vi listet opp de mest vanlige spørsmålene vi får fra våre kunder angående viltkamera og feilsøking på viltkamera.

  • Hvorfor svarer ikke kameraet på kommando?

Dersom du har et viltkamera som har toveiskommunikasjon og mulighet for å sende kommandoer til kameraet; sjekk at SMS-switch står i “ON”-posisjon.
Tvillingkort anbefales ikke da dette kan skape problemer for toveiskommunikasjonen.
Sett SIM-kortet i en mobiltelefon for å sjekke at det er aktivt, og at det ikke er noen SMS-meldinger på vei til SIM-kortet.

  • Hvorfor sender ikke kameraet bilde?

Dersom du har et viltkamera som kan sende bildene til deg; kontroller at det er penger på kontantkortet dersom du har dette. Sjekk at SIM-kortet er aktivt ved å sette det i en mobiltelefon og at det er godt med strøm i batteriene i viltkameraet. Kameraet skrur av sendingsfunksjonen ved dårlig batterikapasitet for å gå i sparemodus.
Husk å skru på sendingsfunksjonen igjen ved batteriskifte!
Mottakers telefonnummer skal kun bestå av 8 siffer (ikke 0047, +47 osv foran).   

  • Hvorfor bruker kameraet så mye strøm?

Har viltkameraet stabilt gode signaler? Dersom det er varierende signaler trekker dette mye strøm. Lang antenne er da å anbefale på viltkameraer som har sendingsfunksjon.
Dersom kameraet står i videomodus trekker dette mer strøm enn ved foto.
Hvis kameraet står i Timelapse-funksjon vil dette også trekke mer strøm enn ved at kameraet tar bilde kun ved bevegelse.

  • Hvorfor tar kameraet så mange bilder uten at det er bevegelse foran?

Sjekk at Timelapse-funksjon er i “OFF”-posisjon. Dersom denne er i “ON” tar kameraet bilder ved faste tidsintervaller uavhengig om det er bevegelse foran.

  • Hva betyr det når lampen foran på kamera blinker?

Når kameraet settes i “ON” vil lampen blinke ca 10 sekunder. Kameraet tar da ikke bilder før lampen slukkes (dette for å unngå bilder av deg selv når du lukker kameraet). Lampen blinker også dersom batterikapasiteten er såpass lav at det er på tide å skifte batterier.  

  • Hvorfor filmer kamera kun 1 sek når det er satt til å filme mer?

Kameraet avbryter filmingen ved dårlig batterikapasitet, sjekk batterikapasiteten og bytt batterier. Vi anbefaler litihumbatterier da disse holder bedre ved lave temperaturer enn alkaiske batterier.

  • Hva slags batterier bruker viltkamera, og hvor lenge holder de?

Kameraet bruker AA-batterier. Vi anbefaler lithium da de har lengre levetid enn alkaliske. Antall batterier varierer på de forskjellige kameramodellene fra 4 til 12 AA-batterier.
Batterilevetiden avhenger mye av innstillinger. Innstillinger/elementer som trekker strøm er timelapse, videomodus, varierende/dårlig signal på viltkamera, samt mye aktivitet foran kamera.
Ønsker du likevel disse innstillinger kan levetiden forlenges ved å koble til ekstern 6V eller 12V batteri, samt 220V konstant strøm.
Signaldekning kan forbedres ved å montere en lang antenne.

  • Hva slags SIM-kort kan jeg bruke?

Størrelsen på SIM-kortet må være “standard/normal” (den store typen). Du kan bruke både kontantkort, abonnement, og datakort. Parametere for Telia (Netcom) og Telenor er ferdig innstilt. Har du en annen operatør må parametere legges inn manuelt, dette er en del mer krevende enn å bruke Telia eller Telenor som det allerede er innstillinger for.

  • Hva slags minnekort kan brukes?

Viltkameraet bruker Standard SD-kort. Obs! noen viltkamera har maks-grense på antall GB. Har du et kamera som filmer i full HD bør du ha et minnekort av klasse 10 for best utbytte.  

  • Kamera tar bilder, men lagres ikke på minnekort?

Sjekk at ikke minnekortet er fullt, eventuelt sett funksjonen “Overwrite” i “ON”-posisjon (da erstattes de eldste bildene med nye. Sjekk også at “tappen” på minnebrikken er i fremre stilling (nærmest kortsiden med kuttet hjørne) Dersom denne står i bakre stilling låses kortet og ingenting lagres på minnekortet.

 


Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
Gjelder klimanøytral servicepakke
(levert til nærmeste utleveringssted)
0 av 1500