Meny
MENY
Ta med deg en
Del

Sist oppdatert: 09.03.2021

Et samarbeid med Jegerpodden, NJFF og Inatur

Friluftsmagasinet er stolt samarbeidspartner i jaktserien “Ta med deg en”.  Serien handler om det å være førstegangsjeger og alle utfordringene man møter på veien mot det å bli jeger.

En av dem som har tatt jegerprøven, men ikke steget ut til å praktisere jakt, er Magnus. Gjennom serien får han ta del i erfarne jegeres jakt, på en ekte og jordnær måte. Vi får møte dyktige og dedikerte jegere, som deler av sin kunnskap og viser sin lidenskap med stor iver.

Inntrykkene er mange, læringskurven tidvis bratt, og hele reisen skildres; fra handling av utstyr, felling av dyr til følelsene jakta skaper. Alt omkranset av den fantastiske norske naturen.

En ny episode hver lørdag! Første episode vil være tilgjengelig lørdag 13. mars kl. 19.30.
Serien har 7 episoder.


EPISODE 1 – KLARGJØRING, SKYTING OG INTROJAKT

I den første episoden er målet å etablere førstegangsjegeren Magnus, mentorene John Petter og Jon Inge, og lansere planen for hva vi forhåpentligvis skal oppleve sammen i høst. Vi drar ut og skaffer nødvendig utstyr, og begynner treningen på skytebanen sammen med dyktige instruktører. Vil Magnus klare oppskytingen? Episoden avsluttes med overgang til rådyrjakt.


EPISODE 2 – RÅDYRJAKT

Tilgjengelig: 20.03.2021

Vi drar til Stjørdal og treffer en gjeng som arrangerer intro- og opplæringsjakt, i regi av den lokale Jeger- og Fiskeforeningen. Magnus får bli med Ragna ut på post, og her får de raskt se rådyr. Videre tar vi turen til Ytterøy i Trondheimsfjorden, hvor vi møter Børge som lever og ånder for den unike rådyrbestanden på øya. Også her observerer vi dyr, og kanskje får vi se Magnus felle sitt første vilt?


EPISODE 3 – HARE- OG HJORTEJAKT

Tilgjengelig: 27.03.2021

På øya Leksa har harebestanden eksplodert de siste årene. Sammen med Sturla, som er en over snittet lidenskapelig jeger og hundemann, får Magnus prøve seg på harejakt i Leksas unike kystlandskap.

Sturla og gjengen tar oss videre på hjortejakt på fastlandet. I stupbratte lier og fantastisk høstvær, skal det vise seg å bli noen intense sekunder for Magnus.


EPISODE 4 – RYPE- OG GÅSEJAKT

Tilgjengelig: 03.04.2021

I de vakre Snåsafjella møter vi Helena og Silje som tar oss med på rypejakt med stående fuglehund. En lang dag i storslått natur gir både bomskudd, fulltreff og ny kunnskap i sekken.

Vi drar videre til Levanger hvor vi møter Andreas og jaktlaget hans. Dette er noen av Norges beste gåsejegere. Sammen med dem får vi lære mer om denne unike jaktformen, og får en ekstremt intens og actionfylt morgen på gåsejakt.


EPISODE 5 – ELGJAKT MED LØSHUND

Tilgjengelig: 10.04.2021

Ved Femunden treffer vi et flott jaktlag. Magnus blir med Arnulf og elghunden hans ut. Arnulf besitter stor kunnskap og erfaring fra elgskogen. Men denne jaktformen er uforutsigbar, og sammen med John Petter får Magnus noen intense minutter.

Videre legger vi turen videre til Steinkjer, og elgjakt sammen med Aleksander og hans jaktlag. Her får vi en jaktdag som inneholder alt man kan ønske seg av opp- og nedturer.


Ta med deg en - episode 6

EPISODE 6 –

Tilgjengelig: 17.04.2021

Mer informasjon kommer.


Ta med deg en - episode 7

EPISODE 7 –

Tilgjengelig: 24.04.2021

Mer informasjon kommer.


Ble du inspirert av serien?

Finn din jegerforening og jegerprøvekurs hos Norges Jeger- og Fiskeforbund.

Finn jaktterreng og hytteutleie hos Inatur.

Jaktklær- og utstyr trenger ikke å koste en formue. Se vårt utvalg av her.

Lytt til Jegerpodden her.


Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
Gjelder klimanøytral servicepakke
(levert til nærmeste utleveringssted)
0 av 1500