Meny
MENY

Slik lokker du reven!

Revejakt og revelokking er spennende, tilgjengelig og spennende!
Her er noen enkle tips for en vellykket revejakt med lokkefløyte!

Revejakt – 15. Juli til 15. April.

Del

Sist oppdatert: 08.01.2020

Lokking på rev er en av de mest spennende jaktformene vi har og kanskje en av de mest tilgjengelige ved siden av duejakta.

Lokkejakt krever lite utstyr; ved siden av rifla trenger du en god kamuflasje, en revelokk og kanskje en skytestokk.
Det enkleste er å spørre en grunneier om å få jakte rev på et jorde eller eng. De fleste grunneiere er positive til revejakt.

På Youtube finner du mange videoer som gir en god innføring i de aller fleste lokkefløyter – øv litt hjemme før du prøver deg på reven.

Mange mener en lokkefløyte som etterligner skadet fugl eller musepip fungerer best om sommeren, men en lokkefløyte som etterligner skadet hare fungerer best om vinteren – prøv deg litt frem!

For å stoppe reven når den er innenfor rekkevidde kan det være et tips å plystre eller bjeffe på den når den er innenfor rekkevidde. Da stopper den ofte opp, men du må være rask – den står sjelden stille lenge.


Gå stille til post. Tenk også på vindretningen når du går til post, dette vil øke sjansene for å få reven til post.

Sitt stille på post. Reven er veldig oppmerksom og skeptisk, og får med seg mer enn du tror! God kamuflasje er viktig, blend inn i naturen så godt du kan! En tofot eller skytestokk er et godt hjelpemiddel, både til liggende og sittende skyting.

Ha vinden i ryggen eller siden når du lokker. Reven sjekker hva det er som har tatt det skrikende byttet og går rundt deg for å få vinden. Det er viktig at du har en stor flate der du kan ta reven før den får ferten av deg. Lokk i stabil vind, reven kan være skeptisk på byttet når det er lite vind eller at vinden er ustabil, når man bruker hareskrik.

Ikke lokk under dårlige forhold! Er reven i brunst, vinden ustabil, regn, løssnø eller andre ugunstige forhold kan reven bli vandt til lokken. Dette gjør at reven kanskje ikke kommer ut når forholdene er gode.

Den beste tiden å lokke på er om morgenen, ved måneskinn og i skumringen er den beste tiden å lokke rev på.

Bruk en fløyte du behersker. De fleste lokkefløytene er lette å bruke, men noen krever mer trening enn andre. Se tips til gode fløyter her.

Lokk i 30 sekunder. Det finnes ingen fasit, men av erfaring mener vi at å lokke i 30 sekunder, for så å ta en 2-3 minutters pause er en god måte å lokke på.


Skitt jakt!

Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
Gjelder klimanøytral servicepakke
(levert til nærmeste utleveringssted)
0 av 1500