Meny
MENY

Sjøørreten – havets sølv!

Våren er høysesong for sjøørretfiske og ”havets sølv” finnes overalt langs vår lange kyststripe.

Anders

“Fiskeentusiast”

Friluftsmagasinet Drammen


Ta med fiskestanga, en slukboks og varme klær, det er alt som skal til for å fange den populære fisken. Sjøørretfiske er noe alle kan være med på, uansett vær!

Toppsesongen

April er ofte toppsesong for sjøørretfiske, men i år har de ivrigste allerede startet i mars.

Sjøørreten er en sulten jeger som alltid er på jakt etter mat. Med andre ord, finner du fisken der det er skjul og mat.

Kombinasjonen av temperaturforhold i vannet og mattilgang gjør april/mai til månedene ørreten er aller lettest å treffe på inne i fjorden.

Om våren går fisken inn for å finne mat på grunna, og de gytemodne fiskene setter kursen for elvene. Etter hvert som temperaturene øker blir fisken mer og mer aktiv.

Se våre produktanbefalinger til sjøørretfiske her.

Anders

“Fiskeentusiast”

Friluftsmagasinet DrammenFakta:

I Norge lever sjøørreten mer eller mindre tallrik langs hele kyststripen. Sjøørreten kan bli over 10 kg med en sjeldenhet. Gjeldende norgesrekord er 13,2 kg!! og ble tatt i Skibotnelva i 1975.


Hva trenger du?

Man kan få fisk på det meste, men lange og blanke sluker er en fordel. Tidlig på året når vannet er kaldt, er blankt i kombinasjon med blått, grønt eller hvitt ofte en sikker vinner. Relativt små sluker er å foretrekke (7 til 18 gram). Et utvalg skjesluker, sildesluker, spinnere eller wobblere i blankt eller kobber med blått, rødt, sort eller grønt på bør holde. Jo mørkere det er, desto mørkere sluk. 

Det meste av utstyr duger til sjøørretfiske. Morsomst er det likevel med en relativt lang og følsom stang. 9-10 fot og kastevekt fra fem eller ti gram og opp til 20-25 gram holder lenge. Det vanligste er å få fisk opp til halvannen kilo. 

Sluk er den vanligste måten å fiske sjøørret på, men mange prøver seg med fluestanga. En middels kraftig fluestang og store fluer. Børstemark, småfisk og annen sjøørretmat er vanligvis effektivt.

Del