Meny
MENY

Vi har alt du trenger til reinsjakta!

Reinsjakta starter 20. august (unntak forekommer) og denne jaktformen i høyfjellet er for mange det store høydepunktet i året.

[wpcloud_image wpcloud_image_stretch=”horizontal_stretch” attach_image=”4453″]

Jakt på villrein i høyfjellet setter mange krav til både jeger og utstyr, vær og vind er ofte svært vekslende i høyfjellet. Avstand fra skutt vilt til nærmeste vei kan være lang og føttene er ofte det beste og eneste fremkomstmiddel.

Bortesett fra børsa er nok en god, lyssterk kikkert det viktigste verktøyet du har med deg på reinsjakta. Du kommer til å sitte i timevis å speide i kikkerten etter dyra.

En avstandsmåler er gull å ha dersom du ikke har dette integrert i annen optikk. Det er ikke alltid like lett å bedømme avstander så med en avstandsmåler er du sikker på avstanden.

Kart og kompass eller GPS? Ja takk, begge deler. En GPS er et supert verktøy, men kart og kompass bør alltid ligge i sekken.

En robust, vanntett og vindtett jaktdress med tanke på alle værforhold og med gode utluftingsmuligheter bør være med på reinsjakta. Husk at været i høyfjellet endrer seg raskt. Bruk ullundertøy og et mellomlag i ull, husk å kle av deg når du er i bevegelse og kle på deg når har en lengre stopp. En god lue og varme votter/hansker er et must på reinsjakta.

På reinsjakta går du langt og ofte i ulendt terreng og om du feller et reinsdyr må du som regel bære dette ut på ryggen. Bruk derfor helst høye jaktstøvler som gir god støtte.

En Fjellduk eller multiduk bør være med i sekken, dette øker komforten når du sitter i timevis å speider i dårlig vær. En fjellduk eller multiduk kan også være en livredder dersom uhellet skulle være ute.

For at villreinjakta skal bli en best mulig opplevelse har vi samlet en del produkter som passer perfekt til reinsjakta.

Alt til børsa finner du her!

Skitt jakt!

Utstyr og turmat


Slakt og vilt


Optikk


Del
Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
0 av 1500