Meny
MENY

Pizza på bålet – barnas turfavoritt!

– Oppskrift –

Med barn på tur er det ofte mye lek og høy aktivitet. Da passer det perfekt med pizza til middag!

Men pizza på bålet høres kanskje ikke så lett ut?
Det er faktisk ikke så veldig vrient og her forklarer vi hvordan.

Pizza på bålet
Del

Sist oppdatert: 19.02.2020

Dette trenger du for å lage pizza på bålet

For å lage pizza på bålet så trenger du et bål, helst et som har brent en stund slik at det er en god glohaug å steke pizzaene på, men det fungerer også på flammene. Du kan selvsagt også bruke brenner, grill eller andre varmekilder, men her har vi tatt utgangspunkt i et bål.

Skal du bruke bål så husk og følge bålreglene!

  • En stekepanne med lokk, lokket er viktig for å få osten til å smelte
  • Stekespade
  • Pizzadeig, hjemmelaget eller ferdig bunn fra butikken
  • Pizzasaus
  • Pizzatopping etter eget ønske, f.eks. skinke, champignon, kjøttboller og ost.

Frister det å prøve en vintertur med telt? Les vår guide til vintertelttur her..

Slik gjør du det

  • Ta en passe stor del av pizzadeigen og fordel den ut i stekepanna, jo tynnere deig jo tynnere bunn. Prøv deg frem. Ved behov bruker du olje eller smør i panna.
  • Hold stekepanna over bålet i passe avstand fra glør eller flammer. Følg med og prøv deg frem.
  • Når bunnen har fått en fin stekeskorpe tar du stekepannen bort fra bålet og snur pizzabunnen.
  • På den siden av pizzabunnen som har fått stekeskorpe legger du på pizzasaus og ønsket pizzatopping.
  • Sett på lokket og ta stekepannen over bålet igjen. Nå er det viktig at ikke stekepannen holdes for nære varmen slik at bunnen blir svidd før osten har smeltet. Følg nøye med, etter noen minutter har osten smeltet og pizzaen er ferdig!

Husk at pizzadeigen fint kan brukes som pinnebrød, så om det mot formodning skulle bli noe deig til overs kan man lage pinnebrød til frokost neste dag.

Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
Gjelder klimanøytral servicepakke
(levert til nærmeste utleveringssted)
0 av 1500