Meny
MENY

Mammut Recovery soveposer!

Mammut har utviklet en ny serie soveposer!
Mammut Recovery serien er laget med detaljer og passform for å gi maksimal komfort og for at du skal sove bedre på tur! 

Del

Sist oppdatert: 17.02.2020

RELAX, PERFORM, PROTECT

Recovery serien er laget med detaljer og passform for å gi maksimal komfort og for at du skal sove bedre på tur! Mammut har kategorisert disse soveposene slik at det er enklere å navigere og finne soveposen som passer ditt bruk og temperaturområde.

Mammut Recovery deles inn i tre kategorier – Relax, Perform og Protect. Hver kategori er designet for ulike forhold og aktiviteter med et dun -og syntetisk isolasjonsalternativ for hver kategori. 

Fellestrekk for alle soveposene i Mammut Recovery serien er:

Mammut recovery glidelås
 • Sentrert glidelås

  Dette gjør temperaturregulering lettere enn modeller med glidelås på siden. For de som liker og sove på siden slipper man i tillegg å ligge på glidelåsen. Selve glideren er nyutviklet og det skal veldig mye til for å sette glideren fast i soveposestoffet.

Mammut recovery knapp
 • Optimalisert passform

  Soveposene har en passform som gir mer rom rundt albuene slik at man får en mer naturlig liggestilling. Hettene er laget slik at den sitter godt rundt hodet, omtrent som hetten på en jakke.

Recovery ansiktsmaske
 • Maksimal komfort

  Alle som har sovet i telt eller på rom sammen med noen som snorker eller snakker i søvne vet hvordan det påvirker søvnen. Har du vært på telttur i den lyse årstiden har du kanskje våknet samtidig som fuglene i det solen står opp og lyser opp teltet. Derfor leveres alle soveposene i Recovery serien med ørepropper og ansiktsmaske.

Mammut recovery hodedel
 • Innerstoff i hodedelen

  For å sikre en god natts søvn ytterligere har Mammut produsert denne serien med et mykt, behagelig materiale i hodedelen.

Mammut Recovery series
 • Impregnert ytterstoff

  Ytterstoffet på alle soveposene er impregnert og behandlet med DWR (Durable Water Repellent) som gjør at vann og fuktighet ikke like lett trenger inn i ytterstoffet. Soveposene i Protect serien har i tillegg vanntett membran i hode- og fotenden.

Mammut Recovery series
 • Enkelt å finne riktig modell til riktig bruk

  Soveposene i Mammut Recovery serien er kategorisert slik at det er samme temperaturgrenser på fiber og dunposene. En fiberpose og en dunpose i samme kategori har samme temperaturgrense. Dette gjør det enkelt å finne riktig pose til riktig bruk. Da blir det opp til deg om du vil velge dun- eller fiberpose til ditt bruk.

  Trenger du hjelp til å velge riktig sovepose? Les vår guide til valg av sovepose her …

RDS sertifisert
 • Isolasjon

  Fiberposene er isolert med Ajungilak isolasjon. Dunposene er isolert med RDS sertifisert* andedun 700 cuin, 90/10.


*RDS – Responisible Down Standard – sertifisering på dun. Mammut produserer kun soveposer i dun med RDS sertifisering. RDS sikrer at dun og fjær i dette produktet kommer fra gjess og ender som er behandlet godt. Fjerning av dun og fjær fra levende fugler samt tvangsforing er strengt forbudt. Hele forsyningskjeden blir revidert av et profesjonelt, tredjeparts sertifiseringsorgan på årlig basis. RDS dun kan spores tilbake gjennom hele kjeden, fra sluttproduktet til kilden.


Relax-icon2 RELAX

Mammut Recovery Relax

Soveposene i Relax kategorien passer best til hytte-til-hytte turen, korte turer i den varme årstiden og til camperen. Relax soveposene er ekstra brede, har et mykt yttermateriale og lang glidelås slik at den enkelt kan brukes som teppe eller dyne.

Temperaturområdet til Relax posene er 0°C til +5°C grader for herremodellene og -2°C til +3 °C for damemodellene.

Mammut Recovery – Relax:


Perform-icon PERFORM

Mammut Recovery Perform

Soveposene i Perform kategorien passer best til teltturer over flere dager og er typiske 3-sesongs soveposer. Perform soveposene har lavere vekt og mindre pakkvolum.

Ytterstoffet er lettere enn Relax serien og har en tettere passform for bedre isolasjon. Hetten sitter godt rundt hodet og hodedelen har ekstra isolasjonskrage.

Temperaturområdet til Perform posene er -7°C  til -1°C for herremodellene og -10°C til -3°C for damemodellene.

Mammut Recovery – Perform:


Protect-icon PROTECT

Mammut Recovery Protect

Soveposene i Protect kategorien er poser som virkelig beskytter mot elementene. Protect er typiske vinterposer for de tøffe forholdene. Soveposene har et grovere yttermateriale enn Perform serien som gjør at impregneringen sitter bedre. I tillegg er ytterstoffet i hode- og fotenden produsert i vanntett materiale.

Fasongen er tettere for enda bedre isolasjonsevne. Proctect serien har glidelåsåpninger for armene slik at du kan gjøre de aller fleste oppgaver som matlaging, boklesing eller kortspill mens du sitter i posen.

Temperaturområdet til Protect posene er -18°C til -10°C for herremodellene og -21°C til -13°C for damemodellene.

Kunne du tenke deg å prøve vintertelting?
Se våre tips til en vellykket vintertur her …

Mammut Recovery – Protect:Dun eller kunstfiber?

Soveposer isolert med dun varmer bedre enn soveposer med kunstfiber i forhold til vekt. Dunposer veier mindre, er lettere å komprimere og tar mindre plass enn kunstfiberposer. Dunposer er isolert av naturlig materiale, gås- og andedun.

Mange mener det er mer behagelig å ligge i en dunpose da den føles lettere og luftigere på samme måte som en dundyne. Dun klapper sammen og mister isolasjonsevnen dersom det blir vått da dunet klumper seg når det tar opp fuktighet.

Det er viktig å få luftet og tørket en sovepose i dun dersom den har blitt fuktig.
Dunposer er ofte mer kostbare enn soveposer i kunstfiber.

Se våre dunposer her..

Soveposer i kunstfiber tåler mer fuktighet enn dunposer og isolerer i stor grad selv om soveposen blir utsatt for fuktighet. Kunstfiber er ofte rimeligere enn dunposer, men tar gjerne større plass og veier noe mer. Det er enklere å vedlikeholde/vaske en kunstfiberpose og de tåler ofte litt tøffere bruk.

Se våre kunstfiberposer her..

dun vs fiber

Mer om dun

De fleste soveposeprodusenter oppgir blandingsforhold og dunkvalitet.
Når en sovepose er oppgitt med f.eks. 700 cuin sier dette noe om hvor luftig eller hvor god bæreevne dunet er/har. Jo høyere tall jo bedre da man trenger mindre dun for å nå samme temperaturgrense.

Når du ser betegnelsen 90/10 sier det noe om blandingsforholdet mellom dun og fjær.
Jo høyere det første tallet er jo bedre da dun holder bedre på varmen enn fjær.

Mammut Recovery Protect

Liggeunderlag

Like viktig som rett sovepose til ditt bruk er liggeunderlaget. Velg et godt liggeunderlag beregnet for de temperaturene du skal på tur i, mange bruker en kombinasjon av tradisjonelt skumcelleunderlag og oppblåsbart. Det hjelper lite med den varmeste vinterposen hvis du ligger rett på bakken. 

Hvordan velge rett liggeunderlag? Les våre tips her..

Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
Gjelder klimanøytral servicepakke
(levert til nærmeste utleveringssted)
0 av 1500