Meny
MENY

Duejakt – jakta med fart og spenning.

Her har vi samlet våre beste tips for å lykkes med duejakta
– en av de mest fartsfylte og tilgjengelige jaktformene.

Del

Sist oppdatert: 01.08.2019

Jakta på ringdue starter 21. august og byr på en ganske tilgjengelig og spennende jaktform, ofte med mange og utfordrende skuddsjanser. Er du en fersk jeger er duejakt en veldig fin introduksjon til jakt, men også svært spennende for den mer erfarne jegeren.

Dersom du ikke allerede har tilgang til et jorde og tillatelse fra grunneier til å jakte der er det bare å begynne og se etter duetrafikken i ditt område. Dersom du finner ut av duenes trekkruter er det å banke på hos grunneier og spørre pent om lov til å jakte due hos han eller henne. Jorder med erter, raps eller hvete gir ofte gode muligheter for duejakt.

Duejakt er litt godværsjakt, duene er ofte passive når regnet pøser ned, men straks regnet gir seg er de på farten igjen. Sol og litt vind er ofte godt vær for duejakta, men overskyet vær trenger heller ikke å være en ulempe.
De beste tidspunktene for duejakta med lokkeduer er på morgenen og på ettermiddagen. Midt på dagen sitter de oftest å hviler i trærne.

Før duejakta starter i august bør du ha funnet en fin plass i jordekanten ut mot skog eller annen vegetasjon. Sett opp kamuflasjenett eller kamuflasjetelt slik at dette er klart. Duene ser godt og flyr raskt så det er et stalltips å gjemme seg bak et kamuflasjenett eller inne i et kamuflasjetelt.
Husk også å bruke hanskercaps og aller helst en kamuflasjemaske eller kamuflasjefarge i ansiktet slik at duene ikke får øye på deg.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Plasserer du dueposten slik at du har vinden i ryggen vil som regel duene komme mot deg da de alltid lander i motvind. Du må ta hensyn til vinden om du skal sette ut lokkeduer.

Duene flokker seg og derfor vil bruk av lokkeduer øker sjansene betraktelig. En stor flokk lokkeduer lokker bedre enn en liten flokk. Sett ut minimum 15 lokkeduer, mange bruker 40-50 lokkeduer. Lokkeduene etterligner duer som beiter og lurer trekkende duer til å lande. Sett lokkeduene i V-form med hodene mot vinden.

Vil du øke sjansen enda et hakk kan det være et triks å sette ut 3-4 lokkekråker i utkanten av dueflokken. Duene ser på kråka som en skeptiker og antar at området er trygt dersom kråka også har landet.

Er du heldig å får skutt noen duer kan noen få av disse legges ut i flokken med vindene spredt slik at de etterligner duer som går inn for landing.
Duene som går inn for landing sikter seg ofte mot midten av flokken – plasser deg derfor 15-20 meter unna midten av flokken.

Sitt i ro – duene er vare for bevegelse. Vindvær vil gi noe mer rom for beveglser, men sjansene er større om du sitter mest mulig i ro, er godt kamuflert og har god tålmodighet. Endrer vindretningen seg må du også huske å snu lokkeduene og eventuelt bytte plass.

Skitt jakt!


Lokkeduer

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
0 av 1500