Meny
MENY

Hva skjer med viltkamera når 3G-nettet legges ned?

I løpet av 2019 og 2020 legges dagens 3G-nett ned for å gi bedre dekning og mobilkapasitet til 4G og fremtidens 5G. De som i dag bruker 3G-nettet vil bli berørt av dette. Mange lurer på hvordan dette vil påvirke sitt viltkamera som har en sendingsfunksjon.

viltkamera
Del

Sist oppdatert: 21.06.2019

I løpet av 2019 og 2020 legges dagens 3G-nett ned for å gi bedre dekning og mobilkapasitet til 4G og fremtidens 5G. De som i dag bruker 3G-nettet vil bli berørt av dette. Mange lurer på hvordan dette vil påvirke sitt viltkamera som har en sendingsfunksjon.

Fra 3G til 2G

Når 3G er lagt ned vil alle viltkameraer med sendingsfunksjon automatisk gå over til å bruke 2G-nett. Dette betyr at for de aller fleste viltkamera-brukere vil ikke nedleggelse av 3G ha noen påvirkning.

Du vil fortsatt ha mulighet til å sende kommandoer til viltkamera, få tilsendt bilder, endre innstillinger, osv.

2G – video kan ikke lenger sendes

Når eldre viltkameramodeller etterhvert kun går på 2G er det sending av video som ikke lenger er mulig. Dette er også den eneste forskjellen noen viltkamera-eiere vil merke.
Dersom du ikke har et viltkamera med mulighet for å sende videoer, vil du altså ikke merke noen forskjell etter at 3G nettet stenges.

UOVision UM785-3G

Av alle viltkameraer vi i Friluftsmagasinet har hatt i vårt sortiment er det kun ett kamera som har denne funksjonen, UOVision UM785-3G.
Kameraet vil fungere akkurat som før med kommandoer, sending av bilder, osv., men videoer vil du altså ikke kunne få tilsendt.
Kameraet vil fortsatt kunne ta videoer, men disse lagres på minnekort.

Har du en annen viltkameramodell enn UOVision UM785-3G vil altså alle funksjoner virke akkurat som før så lenge 2G-nettet fortsatt eksisterer.

Hvor lenge lever 2G?

Vi har ikke fått bekreftet noen dato for når eventuelt 2G nettet legges ned, men det antas at 2G vil vare i lang tid da dette nettet benyttes av bl.a. ambulanser, helsevesen, militæret osv.

4G og WiFi

Vi i Friluftsmagasinet satser nå på ny teknologi, og vi tar inn tre nye viltkamera-modeller fra UOVision iløpet av kort tid. To av disse benytter ekte 4G, og ett kamera går på WiFi.

Med «ekte» 4G menes det at dette er et originalt 4G-kamera. Mange annonserer for 4G-kamera, mens det faktisk er et kamera der kun software er oppgradert til å delvis kunne operere på 4G, men ikke 100% slik som de nyeste 4G-kameraene.
Dersom du ser på antennen til de nye originale 4G-kameraene er disse flate som en bladantenne, mens kameraer som kun har en oppgradert 4G-software har en rund antenne.

Våre viltkamera med 4G:

Lukk
Handle for 1500 kroner mer og få gratis frakt!
Gjelder klimanøytral servicepakke
(levert til nærmeste utleveringssted)
0 av 1500